Blogs & verslagen

Verslagen van mensen die een beurs ontvangen hebben

Tom Schilder vertelt over de AIM

Met dank aan het Ines fonds heb ik deel kunnen nemen aan de opleiding Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde van de Academy of Integrative Medicine. Gedurende mijn opleiding heb ik veel mogen leren over de integrale geneeskunde en leefstijlgeneeskunde. Wat ik...

Lees meer

Judith van Steijn over de opleiding Integrative Medicine

Het is twee jaar later, ‘time flies when your having fun’....en ik ben klaar met de opleiding tot IM-zorgverlener. Wat heeft het me gebracht?! Tja dat is niet zo gemakkelijk te zeggen. Enorm leuke boeiende collega studenten, workshops van zaken waar ik nog nooit van...

Lees meer

Floor Plaster vertelt over elearning

Met genoegen heb ik vanuit het Inesfonds een beurs verkregen om meer te leren binnen de Integrative Medicine. Als studente geneeskunde heb ik interesse voor de leefstijlgeneeskunde en ervaar ik hier weinig aandacht voor binnen het huidige curriculum. Omdat verdieping...

Lees meer

Ingrid Putman over opleiding Integrative Medicine STIBIG

Allereerst ben ik ontzettend dankbaar voor de financiële bijdrage van de Inès von Rosenstielstichting voor de opleiding Integrative Medicine van STIBIG. Nu het eerste leerjaar van deze 2 jarige post HBO opleiding er bijna opzit kan ik met recht zeggen dat de opleiding...

Lees meer

Lisa Simons over opleiding Integrative Medicine AIM

Als anios kindergeneeskunde ben ik in 2019 door samenwerking met Ines (als toevallig gekozen mentor in het ziekenhuis waar ik werkte) in aanraking gekomen met het vakgebied van de integrative medicine, wat tot dan toe een onbekende wereld voor mij was. Ik was op dat...

Lees meer

Maryse Duran over de orthomoleculaire opleiding

Met dank aan het NIKIM en de Ines von Rosenstiel Foundation. Bij mijn loopbaanwissel van arts-assistent in opleiding tot Anesthesioloog, naar Integrative Medicine arts voor kinderen kwam en komt nog steeds de nodige om- en nascholing kijken. Niet alleen vind ik het...

Lees meer

Susanna’s blog aflevering 3

Niet meer te genezen? Het reguliere begrip van cure en care. Er komen er steeds meer bij: chronisch zieken. In Nederland leven ongeveer 5,3 miljoen mensen met een chronische aandoening c.q. welvaartsziekte. Mensen met onder meer reuma,...

Lees meer